Chipsy
Slané
Potrebujeme:
- Zemiaky
- Soľ
- Olej
Zemiaky si nakrájame na tenké, takmer priesvitné plátky. Dávame pozor na prsty. Zemiaky umyjeme a po jednom ich ukladáme na panvicu do rozpáleného oleja. Dávame pozor, aby sme nedali žiadne zemiaky cez seba a aby boli všetky ponorené v oleji. Ešte raz posolíme a vyberieme. Opakujeme, kým všetky zemiaky nebudú upečené. Keď dávame 2., 3., a ďalšie série zemiakov, nemusíme soliť pred položením na panvicu, stačí potom posoliť olej, pri 5. a viac sériách už nesolíme vôbec.
Slaninové
Potrebujeme:
- Zemiaky
- Slaninu
Zemiaky si nakrájame na tenké, takmer priesvitné plátky. Dávame pozor na prsty. Do panvice si naukladáme panvicu a sprudka ju restujeme, kým sa nám nevypečie čo najviac tuku. Restujeme pri 100g slaniny asi 4-5 min. Do výpeku naukladáme zemiaky a pečieme všetky bez soli a oleja.