Modrý koláč
Potrebujeme
Piškót:
- 4 bielka
- 4 žĺtka
- 20 dkg práškového cukru
- ½ prášku do pečiva
- 8PL vlažnej vody
- 8PL oleja
Všetky suroviny dáme do misky a vypracujeme cesto. Pečieme na 180°. Na horúci piškót vylejeme čučoriedkový kompót aj so šťavou (ak ide o čerstvé čučoriedky odporúčam pocukriť, lebo kompót je sladší ;-)).
Plnka:
25 dkg smetolu vymiešame s 20 dkg práškového cukru a pridáme vychladnutú kašu.
Kaša:
- 1l mlieka
- 1 balenie – Zlaté klasy
- 3PL hladkej múky
- 1 vanilínový cukor
Všetky suroviny zmiešame a pridáme do plnky. Pozor! Vychladnuté ;-)
Teraz už len dobrú chuť! ;-)