Opekaná saláma na 3 varianty
Potrebujeme:
Saláma (Tip: Použite salámu Kuracia mortadela z predajní siete LIDL)
Olej
Rasca
Salámu si nakrájame na kolieska cca. 0,5 cm hrubé. Na panvicu dáme olej. Do rozpáleného oleja vkladáme salámu a posypeme ju rascou (rasce použijeme toľko, aby sme ju už nemuseli viac krát použiť). Salámu vyberáme, keď je z obidvoch strán upečené do zlato – hneda.
Tip:
1. Variant: na salámu nedáme nič
2. Variant: na salámu natrieme v tenkej vrstve tavený syr
3. Variant: na salámu natrieme v tenkej vrstve horčicu
Pozor! Niekomu nemusí variant s horčicou či syrom chutiť, preto odporúčam syr a horčicu servírovať spolu s pečivom na tanier, kde sa podáva.
Dobrú chuť ;-)